Bejelentés


AMD Athlon XP 2500+ AMD Athlon XP 2500+


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Üdv mindenki, 2-3 napja próbálkoztam rájönni az AMD Athlon XP 2500+ Barton magos zöld színű processzor feltörésére, ami a 2003-as év 45-ik hetében készült.
Azért számít, hogy mikor készült, mert attól függ, hogy szorzó lockolt, vagy sem.
Azt, hogy melyik héten, melyik évben készült egy kis fekete matricán jelzik, amin az alsó sort kell nézni, ami így kezdődik: AQFXA0347 a lényeg a kiemelt, mert --> 2003 <-- az év, a hét --> 47 <-- remélem érthető, de vegyünk egy másik példát: A kód: AQFXA0437 ez 2004-ben készült a 37-ik héten. A 39-ik hétig készülten olyanok, amik nem volta lockolva, azok kódjának száma 0339 vagy kisebb.
Itt egy kép:Látható, hogy 2003-ban a 47-ik héten készült.


Na akkor abbahagyom ezt a szájbarágósdit, és elkezdem mondani a lényeget!

A processzoron kis szövegek vannak, azaz a hidak nevei.(pl.: L1; L2; L3;... L11)
Ha ezek megvannak, akkor ha Barton magos processzoroknál az L5-ös hidat kell piszkálni.
A képen látható:


A képen be van számozva az L5-ös, és az L3-as híd, de az L3-as tudtommal inaktív, de azzal most ne is foglalkozzunk, hanem az L5-ös hdon látható, hogy a 1-es, 2-es van "visszakötve".

Itt egy ábra, hogy mit kell visszakötni:A kékkel jelölt (2-es) visszakötésével elérhető lesz a szorzó változtatása, az 1-esel meg a 24x-es szorzó(ig) mind elérhető lesz, de ha állítani akarjuk feltétlen kell a 2-es!

Most pedig az jön, hogy hogyan lehet összekötni(karib leírása alapján):
Szükséges:

* processzor
* törlőkendő
* tisztítószer
* tű
* tömítőpaszta (leírását lásd lejjebb)
* nyákjavító ezüstlakk (más néven szélvédőfűtőszál-javító)
* ragasztószalag
* jó szem, esetleg nagyító
* nyugalom, higgadtság, türelem
* biztos kéz

Első tehát a vágások betömése. A legkézenfekvőbb megoldás a munkaterület maszkolása, ezt mi is javasoljuk és alkalmazzuk. A legegyszerűbb megoldás két kis darab ragasztószalaggal a két sor érintkezőt leburkolni, hogy csak a vágások látszódjanak ki. A ragasztószalag széle mindenképp egyenes legyen, mert nagyon precíz maszkolást kell végezni. A vágások két oldalán jól le kell simítani a ragasztószalagot, ellenben a külső feleken nem muszáj, hogy később könnyebb legyen eltávolítani.Tömítőanyagként a különféle ragasztóanyagok helyett inkább valamilyen kimondottan karcolás- vagy réstömítésre alkalmas gittet, pasztát javasolunk. Nekünk éppen egy kisebb fényezési hibák eltüntetésére szolgáló DupliColor paszta volt kéznél, a hangsúly azonban az anyag jellemzőin, nem a konkrét típuson van: ne folyjon, de kenhető legyen (pasztaszerű), ne kössön azonnal, de ne is tartson túl soká. Az DupliColor paszta szinte tökéletes, pár másodpercig kenhető, fél perc alatt azonban a felülete teljesen megszárad, lehet rajta dolgozni.

Bedolgozása egyszerű, a maszkolt területre a tű hegyével egy kicsit felhordva pár másodperc alatt el lehet egyengetni. A cél, hogy a mélyedések alaposan ki legyenek töltve, gondosan beléjük kell tömködni az anyagot. Száradás után a felesleg nagy részét törlővel vagy akár körömmel el lehet távolítani, csak ezután szabad a maszkolást leszedni. Ha minden jól sikerült, egy vékony csík száradt paszta marad csupán a vágások helyén. Érdemes ezt is megvakargatni egy kicsit, hogy teljesen sík felületet kapjunk.

Ilyenkor alaposan szemrevételezni kell a töméseket. Ha bárhol lyukat észlelünk, újra kell maszkolni és be kell tömni a hiányzó rést is, mert ha az ezüst festék befolyik a vágásba, akkor előfordulhat, hogy véglegesen nullába drótozzuk azt a hidat.

Ha a tömések jól sikerültek, alaposan meg kell tisztítani a munkaterületet és a hidak csatlakozóit célszerűen nagyítóval meg kell vizsgálni: nem szabad, hogy bármi is elfedje a kis csatlakozókat, mert akkor érintkezési hibák lesznek. Sajnos a csatlakozók egy hajszállal mélyebben vannak, mint a tokozás felülete, ezért nagyon könnyű őket akaratlanul is feltölteni kosszal. Szerencsére a tű hegyével viszonylag könnyen megtisztíthatók a kis csatlakozók - ezért is szerencsésebb elkerülni a ragasztókat a vágások feltöltéséhez, mert ha azzal fedjük be az egyik csatit, azt jóval nehezebb visszacsinálni (lehetetlen?).

Amennyiben minden előkészülettel megvagyunk, jöhet a hidak összekötése. Két lehetőség van, kézügyességtől függően. Akinek jó szeme és biztos keze van, külön maszkolás nélkül, pusztán a tű hegyére felvitt ezüstlakkal össze tudja húzni a hidakat.Folytatás az Unlockolás folytatása lapon.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!